SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Kungälvs Roddklubb
Fotboll

Välkomna till Kungälvs roddklubb!
2023-02-21 09:38

Kungälvs roddklubb (KRK) bildades 1931. Roddklubben har allt sedan starten varit en naturlig del och samlingsplats på Fästningsholmen med en djup förankring hos många Kungälvsbor. Medlemsantalet har de senaste 40 åren legat mellan 150-250 medlemmar i en spännvidd från 7 år -90+, vilket också är det aktiva åldersmässiga spannet.  KRK är en idrottsklubb med stort socialt engagemang och som dagligen, året runt, bedriver idrottslig verksamhet med roddsporten som bas. Övriga verksamheter är längdskidåkning, löpning samt olika typer av gymaktiviteter.
Verksamheten bedrivs på olika nivåer, både i grupp och individuellt – från ”ha kul”-nivå, via motions- till absoluta tävlingselitnivån.  Rodd är en skonsam sport som aktiverar alla kroppens stora muskelgrupper med jämförelsevis små risker för skador. Detta gör att Rodd fungerar bra för rehabilitering och som alternativ träning under skadeperioder. På elitnivå ger Roddträning utmärkta resultat i form av kondition och roddare tillsammans med skidåkare hör till de grupper av idrottsutövare där man kan uppmäta de högsta konditionsresultaten i form av syreupptagningsförmåga.

 
 
Facebook
Våra sponsorer